Wereldtitel voor de mooiste raskat

1400 RASKATTEN op WERELDSHOW

Op 28 en 29 oktober 2006 wordt de FIFe World Winner Raskatten Show georganiseerd in het MECC in Maastricht.

Liefst 1400 inschrijvingen uit de gehele wereld zijn bij de organiserende vereniging Mundikat binnengekomen.

In de 13 maanden voorafgaand aan deze Wereld Show moest een kat op FIFe-shows een speciale nominatie of meerdere titels hebben behaald om te mogen deelnemen.

Alle 1400 kattige deelnemers zijn dus stuk voor stuk toppers, die zich gekwalificeerd hebben voor deze show der shows. Zij wedijveren komend weekend om het hoogtepunt in hun carrière, de felbegeerde titel van Wereldkampioen!

Mooiste kitten ter wereld in de Kittenklasse.

Sardia van de Pronkse Schonen is een Black Shaded Golden Brits Korthaar en ze is op 1 juni 2006 geboren in de Brits Korthaar Cattery Van de Pronkse Schonen in Bolsward. Sinds 31 augustus is ze bij drie volwassen Britten in huize Siedsma van de Brits Korthaar Cattery Blue Mistery Hoofddorp komen wonen. Een Finse keurmeester vond haar op een show in Schiedam zo mooi dat ze een nominatie verkreeg voor deelname aan de Wereldshow in de kittenklasse 3 tot 6 maanden.

Met tientallen andere Brits Korthaar kittens, maar ook met veel kittens van andere ( korthaar ) rassen mag Sardia wedijveren om de titel ‘mooiste kitten ter wereld’ in de Kittenklasse 3 tot 6 maanden.

Omdat er veel klassen per ras en kleur zijn met grotere aantallen inschrijvingen, zal de indeling in de zaal volledig geordend zijn op ras en kleur. Voor het publiek is het aantrekkelijk om de rassen per kleur bij elkaar te kunnen zien en te vergelijken. Trouwens ook de exposant vindt het leuk om een keer volledig temidden van zijn eigen concurrentie te zitten.

Tijdens de eerste dag, zaterdag 28 oktober is er een special “Halloween Cat”. Aan deze special mogen alleen Zwarte katten deelnemen. Dat mag een raskat zijn of een huiskat. Alle zwarte katten worden gekeurd (zonder certificaat) en uiteindelijk is er één winnaar.

Tien jaar geleden werd deze show ook in Nederland georganiseerd. Deelname aan deze show, maar vooral het winnen van een wereldtitel, is voor raskat liefhebbers het hoogste wat er in deze hobby is te behalen.