8e Editie Multicultureel Festival Manus van Alles op 22 juni

Multicultureel festival met Maastrichtse ambiance

MAASTRICHT Op zondag 22 juni vindt in Maastricht de achtste editie plaats van het Multicultureel Festival Manus van Alles. De aanstekelijke mix van exotische culturen, opvallende figuren en Maastrichtse ambiance trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit stad, regio en buurlanden. Exotische toppers van wereldformaat zijn dit jaar Lions of Africa met de beste dansers, percussionisten, zangers en acrobaten uit Senegal en Sounou Ouest-African Percussion met traditionele dans uit Mali. Afrika inspireert ook met de swingende ‘etno-pop’ van Blaise Kintaki en zijn 7-mans formatie.

Daarnaast combineren Turk en Spacekees uit Eindhoven hun eigen onnavolgbare rapstijlen. Aanstormend talent met wortels in 12 landen is de Maastrichtse multicultiband Lost Culture. Muziek die zegt wat je voelt. Het festival presenteert verder een flinke dosis jeugdcultuur: streetdance en breakdance door Nederlandse juniorkampioenen van Benito Daene Dance Team. Dat alles gemixt met optredens van lokale artiesten die garant staan voor de bekende Maastrichtse ambiance, typeert het Festival Manus van Alles.

‘Een ideale combinatie van couleur locale en couleur mondiale’, zei Maria van der Hoeven een paar jaar geleden tijdens de opening van het festival. Het festival presenteert op 3 podia muziek en dans, 24 groepen met 230 artiesten uit 20 landen in de straten van de Maastrichtse prachtwijk Wittevrouwenveld. Elk jaar ruim 12.000 bezoekers. Compleet met culturele markt en grote festivalbraderie belooft het festival weer de mooiste start van de zomer te worden. Van 10.30 tot 19.00 uur. Toegang gratis. Meer informatie: www.manusvanallesfestival.nl